Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Spritärter med smörshot och rosépepparsalt

08 apr, 2017
AvRedaktionen
Spritärter med smörshot och rosépepparsalt.
Det enklaste och bland det godaste sättet att avnjuta en av vårens absolut härligaste primörer. Med spritärter menas de färska fröna som äts utan den lite sega baljan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

300 g spritärter

200 g smör

15 rosépepparkorn

1/2 dl havssalt

Gör så här:

Tvätta spritärterna och ångkoka dem i en sil över kokande vatten i 5 minuter tills de mjuknat något. Smält smöret och fördela i fyra glas.

Krossa pepparn och salt i en mortel. Doppa spritärterna i det smälta smöret och strö lite salt på innan du drar av skalet och ärterna från spritärterna med tänderna.

Spritärter med smörshot och rosépepparsalt.
Spritärter med smörshot och rosépepparsalt.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons