Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Spenatpaj med chèvre

06 jul, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på spenatpaj med chèvre
En matig paj är toppen som middag och dessutom perfekt till lunch dagen efter. Självklart ringlar du honung över den här spenatpajen med chèvre för att göra den ännu godare!
Annons
Recept: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjromBrand logo
Recept: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjrom

Spenatpaj med chèvre

Ringla gärna lite honung över pajen för att få fram den salta ostsmaken.

Bjud på spenatpaj med chèvre

4 portioner

Du behöver:

1 dl (50 g) rågmjöl
2 dl (125 g) vetemjöl
½ tsk salt
100 g kallt smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

200 g spenat från frysen
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 knivsudd svartpeppar
80 g fast getost
35 g pinjekärnor

Till servering:

Grönsallad
Honung

Gör så här:

  1. Blanda de två mjölsorterna med salt. Smula ner smör i blandningen och samla ihop degen med lite vatten. Packa in i plastfolie och låt vila i kylen i 20 minuter. Värm ugnen till 200°.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord och tryck ut i en smord pajform. Pricka hål med en gaffel och förgrädda pajskalet i 8 minuter i ugnen.
  3. Tina långsamt upp spenaten i en kastrull eller i mikrovågsugn. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Vispa upp ägg och mjölk, krydda med salt och peppar.
  4. Fördela spenaten över den förgräddade pajbotten och häll sedan äggstanningen över. Skär getosten i skivor och fördela över pajen. Strö pinjekärnor över.
  5. Sänk ugnsvärmen till 180° och grädda pajen i ca 30 minuter, tills fyllningen stannat. Ringla över honung och servera med grönsallad till.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons