Lyxig sparrisomelett med bacon
En matig omelett är den perfekta middagen och sparris är dess perfekta partner!
4 portioner
Du behöver:
8 ägg
½ dl mjölk
Salt och peppar
Fyllning:
2 knippen grön sparris
200 g tärnat bacon
Salt
Till servering:
75 g parmesanost
½ kruka färsk basilika
½ kruka bredbladig persilja
Blandad grönsallad
Rågbröd
Smör

Grillad sparris med räkor och syrad grädde
Gör så här:
- Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen. Koka sparrisen i 2–3 minuter i en kastrull med lättsaltat vatten. Stek baconet knaprigt i en stor panna och låt rinna av på hushållspapper.
- Vispa ihop äggen med lite mjölk, salt och peppar. Smält smör i pannan (eller använd baconfett), häll i äggsmeten och tillaga på medelvärme 3–4 minuter. Lägg den kokta sparrisen ovanpå, sänk värmen och grädda omeletten färdig under lock i cirka 5 minuter, tills den nätt och jämnt stelnat.
- Riv parmesanost över den öppna omeletten och toppa med bacon och färska hackade örter. Servera med sallad, rågbröd och smör.
Foto: Columbus Leth