Lyxig sparrisomelett med bacon

Recept på sparrisomelett med bacon

Columbus Leth
Du kanske tänker att omelett är för frukost men ack så fel du har! Här har du en mättande sparrisomelett med bacon och parmesan – funkar toppen till middag!
12 juli, 2022
4 tips för en lyxig brunch hemma
1:21

Efter reklamen: 4 tips för en lyxig brunch hemma

(1:21)

Slå på ljud

Lyxig sparrisomelett med bacon

En matig omelett är den perfekta middagen och sparris är dess perfekta partner!

Så gör du en sparrisomelett med bacon
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

8 ägg
½ dl mjölk
Salt och peppar

Fyllning:

2 knippen grön sparris
200 g tärnat bacon
Salt

Till servering:

75 g parmesanost
½ kruka färsk basilika
½ kruka bredbladig persilja
Blandad grönsallad
Rågbröd
Smör

Grillad sparris med räkor och syrad grädde

Gör så här:

  1. Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen. Koka sparrisen i 2–3 minuter i en kastrull med lättsaltat vatten. Stek baconet knaprigt i en stor panna och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Vispa ihop äggen med lite mjölk, salt och peppar. Smält smör i pannan (eller använd baconfett), häll i äggsmeten och tillaga på medelvärme 3–4 minuter. Lägg den kokta sparrisen ovanpå, sänk värmen och grädda omeletten färdig under lock i cirka 5 minuter, tills den nätt och jämnt stelnat.
  3. Riv parmesanost över den öppna omeletten och toppa med bacon och färska hackade örter. Servera med sallad, rågbröd och smör.

Foto: Columbus Leth