Sötpotatissoppa med vitlöksfrästa champinjoner

Sötpotatissoppa med vitlöksfrästa champinjoner.

Hösten är soppornas årstid och den här värmande varianten med sötpotatis som bas är både krämig och riktig enkel att göra.
19 oktober, 2016

Sötpotatis i ugnen eller som pommes frites är vi vana med, men nästa gång du köper hem den härligt orangea rotknölen borde du testa att använda den i soppa.

God sötma och en krämigt konsistens utlovas.

Sötpotatissoppa med vitlöksfrästa champinjoner

4 portioner

Ingredienser:

500 g sötpotatis

1 paket Quorn Strimlor

champinjoner

1 vitlöksklyfta, som du pressar

3 msk grönsaksfond, koncentrerad

2 tsk spiskummin

salt och peppar

2 msk olja till stekning

Gör så här:

1. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Häll av en del av vattnet, men spara en skvätt om soppan behöver tunnas ut senare.

2. Mixa sötpotatisen slät med en mixerstav och smaka av med spiskummin, salt och peppar. Här kan du tunna ut den med kokvattnet vid behov.

3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek quornstrimlorna gyllenbruna, cirka 6 minuter. Salta och peppra.

4. Skär champinjonerna och stek i olja, tillsätt den pressade vitlöksklyftan.

5. Häll upp soppan i passande skålar och toppa med champinjoner och quornstrimlorna.

Tips:

Du kan variera toppingen efter smak och det du har hemma. Byt exempelvis ut champinjonerna mot pesto och crème fraîche eller färska örter.

Härligt höstig sötpotatissoppa som lätt kan varieras.

Härligt höstig sötpotatissoppa som lätt kan varieras.

Recept och foto: Quorn