Sötpotatis med chili och cheddar

Recept på sötpotatis med chili och cheddar

Maxa med sötpotatis! Sötpotatis med chili och cheddar är både mättande och riktigt gott.
02 mars, 2020

4 sötpotatisar

Du behöver:

100 g röd spetskål

200 g körsbärstomater

12 svarta oliver

150 g riven cheddar

Till servering:

1 färsk chili

1 kruka persilja

4 msk crème fraiche

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skrubba potatisen och skär ett kryss i varje potatis.
  3. Packa in dem i aluminiumfolie och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Baka dem i ugnen i cirka 1 timme, känn med sticka när de är färdiga.
  5. Låt ugnen vara på.
  6. Finstrimla spetskålen, gärna på mandolin eller med osthyvel.
  7. Skölj och halvera tomaterna. Skär oliverna i halvor.
  8. Kläm på potatisarna så att de öppnar sig.
  9. Fyll dem med spetskålen, tomaterna, oliver och cheddar och baka dem ytterligare 5–7 minuter i ugnen tills osten smält.
  10. Dela på och kärna ur chilin, finhacka.
  11. Skölj och hacka persiljan.
  12. Lägg potatisarna på ett fat, ringla över crème fraiche och strö över chili och persilja och servera genast.
Recept på sötpotatis med chili och cheddar

Sötpotatis med chili och cheddar.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Bakad sötpotatis med cheddar och chili

Bjud på galette med sötpotatis

Sötpotatisstrips i ugn med mojo verde

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: