Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Sommarens stora utmanare är här – nu lanseras Pomello i Sverige

22 apr, 2024 
AvNami Kawakita
Sommarens stora utmanare är här – nu lanseras Pomello i Sverige
Den 2 maj lanseras Pomello i Sverige, en lyxig aperitif med smak av grapefrukt och fläder. En uppfriskande succé som hoppas bli sommarens utmanare till den klassiska sommardrinken Aperol Spritz.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo
Så gör du mangoglass på fem minuter

Born in Sweden, raised in LA – så lyder rubriken för historien som berättar om aperitifen Pomello. Smakkombinationen av Kaliforniagrapefrukt och fläderblomma är en hyllning till fusionen LA-livsstil och svensk kultur, en blandning av två länder som möts i en flaska. Smaken är främst söt, men det finns också en viss bitterhet för att skapa en oväntad, men lättsam kombination som automatiskt för tankarna till vår, sommar och uteserveringar.

Pomello lanserades för första gången i London i juni 2023 och har på mindre än ett år lyckats lista sig på några av Englands mest exklusiva restauranger och medlemsklubbar. Nu har turen kommit till Malins hemland Sverige.

Annons

– Att lansera Pomello i Sverige känns jätteviktigt för mig. Förutom att det är mitt hemland så är jag av uppfattningen att Sverige driver trender runt om i Europa. Landet utstrålar elegans och det känns klockrent för vårt dryckesmärke, säger Pomellos grundare Malin Spano.

Du kommer Pomello på några av Stockholms mest exklusiva restauranger och kommer listas under namnet Pomello Sprits, vilket även är märkets signaturdrink. Pomello Spritz är en drink som passar alla sommarens tillfällen – oavsett om det är fester, balkonger eller uteserveringar. Den klassiska drinken Aperol Spritz får se upp, här möter den en värdig utmanare.

Annons

I och med Sverigelanseringen seglar Pomello in som beställningsvara på Systembolaget och du hittar den under aperitifer. Den 2 maj lanseras Pomello i Sverige, lagom till att uteserveringarna officiellt öppnar och våren anländer på riktigt.

Pomello Spritz är årets utmanare till klassikern Aperol Spritz

Så gör du Pomello Spritz

1 drink

Du behöver:

50 ml Pomello
100 ml mousserande vin, gärna rosé
Lite sodavatten
En skiva grapefrukt

Gör så här:

  1. Häll Pomello i ett stort vinglas eller i ett tumblerglas, häll i mousserande vin, massa is och en skiva färsk grapefrukt. Toppa med en skvätt sodavatten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons