Artikeln innehåller reklamlänkar

10 snygga och funktionella knivställ till köket

Snygga knivblock till köket

Investera i ett snyggt knivställ! Det ökar livslängden på dina knivar och du har dessutom alltid en kniv lätt till hands. Här listar vi 10 snygga ställ som gärna får stå framme i våra kök.
26 juni, 2020

Med ett knivställ får dina knivar en given plats i köket. Det är enkelt att snabbt greppa en om du har kladdiga händer, utan att behöva stöka ner i lådor. Du ger dessutom dina knivar ett skydd mot onödigt slitage, som de får när de ligger tillsammans i samma låda.

10 snygga knivställ

Vi har scannat nätet och hittar några riktigt snygga favoriter:

1. Knivställ i bambu, Dorre

Ett elegant knivställ i bambuträ med gömd magnet som håller knivarna på plats. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

2. Knivblock, Bodum

Stilrent knivställ som får plats även i de minsta kök. Finns i flera färger! Här kan du köpa det (länk till Awin.com)

3. Knivblock, Dorre

Ett knivblock och redskapsställ i ett. Praktiskt för dig som vill maximera nyttan av dina köksprylar. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

4. Knivblock, String Furniture

Hur snygg är inte det här knivblocket i ek? Enkelt för dig som gillar och/eller redan har en stringhylla, att komplettera med i köket. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

5. Knivblock, Anders Petter

 

Praktisk knivförvaring där insidan är gjord i lager av plaststrån som gör att du kan förvara alla typer av knivar, saxar och skärpstål där. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Rustikt knivblock i enkel design, med plats för fem knivar. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

7. Klassisk knivblock, Global

För dig med många knivar har Global tagit fram det här stilrena knivstället med plats för hela nio knivar. Här kan du köpa det (länk till Tradedoubler.com)

8. Knivblock i trä, Continenta

I detta rejäla knivblock hänger knivarna löst inuti utan att skrapa vid varandra, så de behåller sin skärpa. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

9. Knivhållare, Åhléns

Ett klassiskt knivblock i oljad ek. Här finns plats för fem knivar men också för en knivslip. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

10. Stort knivblock, Leif Mannerström

Ett riktigt stort och stilrent knivblock i bambu, från kocken Leif Mannerström. Här finns det plats för hela tolv knivar! Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

LÄS MER:

10 bra glassmaskiner till sommarens desserter

Så gör du egen pasta – här är knepen för att lyckas!