Snurrade chokladkakor med chaikryddor
18 okt, 2025
AvGitte Heidi Rasmussen
Otroligt söta och minst lika goda är dessa snurrade chokladkakor med chaikryddor. Toppa med glasyr och strössel för festligare känsla!
Annons
Snurrade chokladkakor med chaikryddor
Kryddiga småkakor med sötma från kondenserad mjölk.
Annons
Ca 30 stycken
Tid: 35 minuter + tid i ugn
Du behöver:
175 g smör, rumsvarmt
80 g (1 dl) rörsocker
100 g kondenserad mjölk
1 ½ tsk mald kanel
½ tsk mald kardemumma
½ tsk mald kryddnejlika
½ tsk mald ingefära
200 g (3,3 dl) vetemjöl
10 g (¼ dl) kakao
1 nypa salt
Glasyr:
100 g florsocker
Ca 1 msk vatten
Garnering:
Chokladströssel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Vispa smör, socker och kondenserad mjölk krämigt med elvisp.
- Blanda kanel, kardemumma, nejlika och ingefära i en skål. Rör ner 2 tsk av kryddblandningen i smörvispet tillsammans med mjöl, kakao och salt. Spara resten av kryddorna till glasyren.
- Fyll degen i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små spiraler på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt dem svalna helt på ett galler.
- Glasyr: Rör ihop florsocker, resterande kryddblandning och lite vatten till en tjock glasyr. Häll glasyren i en spritspåse och spritsa spiraler ovanpå kakorna. Dekorera med chokladströssel.
Foto: Columbus Leth
Annons