Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Snurrade chokladkakor med chaikryddor

18 okt, 2025
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på snurrade chokladkakor med chaikryddor
Otroligt söta och minst lika goda är dessa snurrade chokladkakor med chaikryddor. Toppa med glasyr och strössel för festligare känsla!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du goda sandwichkakor hemmaBrand logo
Så gör du goda sandwichkakor hemma

Snurrade chokladkakor med chaikryddor

Kryddiga småkakor med sötma från kondenserad mjölk.

Snurrade chokladkakor med chaikryddor
columbus leth
Annons

Ca 30 stycken

Tid: 35 minuter + tid i ugn

Du behöver:

175 g smör, rumsvarmt
80 g (1 dl) rörsocker
100 g kondenserad mjölk
1 ½ tsk mald kanel
½ tsk mald kardemumma
½ tsk mald kryddnejlika
½ tsk mald ingefära
200 g (3,3 dl) vetemjöl
10 g (¼ dl) kakao
1 nypa salt

Glasyr:

100 g florsocker
Ca 1 msk vatten

Garnering:

Chokladströssel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör, socker och kondenserad mjölk krämigt med elvisp.
  2. Blanda kanel, kardemumma, nejlika och ingefära i en skål. Rör ner 2 tsk av kryddblandningen i smörvispet tillsammans med mjöl, kakao och salt. Spara resten av kryddorna till glasyren.
  3. Fyll degen i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små spiraler på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt dem svalna helt på ett galler.
  5. Glasyr: Rör ihop florsocker, resterande kryddblandning och lite vatten till en tjock glasyr. Häll glasyren i en spritspåse och spritsa spiraler ovanpå kakorna. Dekorera med chokladströssel.
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Foto: Columbus Leth

Annons