Snittar med sesampanerad halstrad lax

Recept på snittar med sesampanerad halstrad lax

Satsa på lax i ny tappning! Snittar med sesampanerad halstrad lax kombinerar len lax med het senapskräm. Servera på bröd eller små kex.
26 november, 2019

8 portioner

Sesampanerad lax:

225 g sushilax, typ salma

2 msk vita sesamfrön

2 msk svarta sesamfrön

2 msk grovmalen svartpeppar

Senapskräm:

1 1/2 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

2 msk grovkornig senap

1 tsk citronsaft

1 tsk socker

Salt

Nymalen svartpeppar

Till servering:

8 skivor rågbröd

Rucola

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till såsen.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
  4. Blanda svarta och vita sesamfrön med salt och peppar på en tallrik.
  5. Rulla laxen i blandningen och halstra den runt om i torr stekpanna på riktigt hög värme ca 1 minut.
  6. Skär laxen i långa strimlor som du rullar ihop.
  7. Bred krämen på bröd eller kex, lägg på laxrullar och dekorera med rucola.
Recept på snittar med sesampanerad halstrad lax

Snittar med sesampanerad halstrad lax.

Av: Sofia Andersson

Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk

LÄS MER:

Supergoda snittar med rökt laxröra

Laxröra med sallad på rödbeta och pekannötter