Snäckpasta med bolognese

Recept på snäckpasta med bolognese

Betina Hastoft
Det är riktigt läckert att servera snäckpasta i jumbostorlek, särskilt om de är fyllda med en vällagad bolognese.
05 januari, 2023
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Snäckpasta med bolognese

Snabbt och enkelt och fullproppat med goda smaker.

Läcker snäckpasta i jumboformat med bolognese
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

200 g pastasnäckor i jumbostorlek
2 vitlöksklyftor
150 g ostronskivling
300 g nötfärs
1 msk olivolja till stekning
1 msk koncentrerad tomatpuré
Salt och nymalen svartpeppar
1 förpackning tomatkross smaksatt med basilika
100 g riven mozzarella

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Skala och hacka vitlöken fint. Rensa svampen och skär i små bitar.
  2. Bryn färsen i olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök och svamp och låt steka med i ett par minuter. Blanda ner tomatpuré och krydda med salt och peppar.
  3. Värm ugnen till 200°. Fördela köttfärsen i pastasnäckorna och lägg dem i ett ugnsfast fat på en botten av krossade tomater. Strö riven mozzarella över och grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Gräddig oxfilépasta med dragon och kungsmussling

Foto: Betina Hastoft