Snäckpasta med bolognese
Snabbt och enkelt och fullproppat med goda smaker.
4 portioner
Du behöver:
200 g pastasnäckor i jumbostorlek
2 vitlöksklyftor
150 g ostronskivling
300 g nötfärs
1 msk olivolja till stekning
1 msk koncentrerad tomatpuré
Salt och nymalen svartpeppar
1 förpackning tomatkross smaksatt med basilika
100 g riven mozzarella
Gör så här:
- Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Skala och hacka vitlöken fint. Rensa svampen och skär i små bitar.
- Bryn färsen i olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök och svamp och låt steka med i ett par minuter. Blanda ner tomatpuré och krydda med salt och peppar.
- Värm ugnen till 200°. Fördela köttfärsen i pastasnäckorna och lägg dem i ett ugnsfast fat på en botten av krossade tomater. Strö riven mozzarella över och grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Gräddig oxfilépasta med dragon och kungsmussling
Foto: Betina Hastoft