Snabb somrig grillmeny

recept melonsallad, grillat kött, pavlova

Trolla fram en trerätters meny med maxade 
sommarsmaker på nolltid med dessa smarta och goda recept!
19 juli, 2020

Melonsallad med mozzarella

Recept melonsallad.

Festfin melonsallad.

4 portioner

En klassisk somrig favorit som görs festfin genom att servera melonen i form av kulor.

300 g cantaloupemelon

300 g vattenmelon

300 g galiamelon

250 g mozzarellabollar

4 msk balsamicosirap

4 msk citronolivolja

Flingsalt och nymalen svartpeppar

1 kruka basilika

Gör så här:

  1. Skopa ur melonköttet med kuljärn (har du inte ett sådant går det bra att skära melonen i tärningar).
  2. Fördela melon och mozzarella i fyra tallrikar.
  3. Ringla över balsamico och olivolja.
  4. Salta och peppra och strö över basilika.
  5. Servera genast.

Grillbiff med tomatspett och salsa

Recept grillat kött tomatspett

Underbar grillad köttbit med saftiga tomatspett.

Så gott med söta tomater och salt salsa till grillat!

4 portioner

600 g körsbärstomater

Olivolja

4 biffar, ca 150 g styck

Salt och nymalen svartpeppar

100 g bredbar getost

Salsa:

4 msk kapris

1 rödlök

20 urkärnade svarta och gröna oliver

2 msk hackad slätbladig persilja

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Hacka ingredienserna till salsan, smaka av den med salt och peppar.
  2. Trä körsbärstomaterna på spett och pensla dem med olivolja.
  3. Pensla biffarna med olivolja.
  4. Grilla tomater på grillen i 2–3 minuter tills de är varma och nästan spricker. Krydda med salt och peppar.
  5. Grilla biffarna till önskad stekgrad, cirka 3–4 minuter på varje sida.
  6. Bred ut getosten på fyra tallrikar.
  7. Lägg på biffen och tomatspetten och ringla över salsa.
  8. Servera genast.

Sommarpavlova med röda bär

Recept pavlova med sommarbär

Härlig pavlova med grädde och sommarbär.

Med färdiga marängbottnar går desserten att göra på ett kick. Lägg krutet på en riktigt god fyllning i stället.

8 portioner

3 färdiga marängbottnar

Vaniljskum:

1 vaniljstång

50 g (knappt 1 dl) florsocker

5 dl vispgrädde

Till servering:

375 g hallon

125 g röda vinbär

1 tsk frystorkade hallon

Ätbara blommor eller örter

Gör så här:

  1. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ut dem i florsockret. Vispa grädden fluffig och vänd ner vanilj-florsockret med en degskrapa.
  2. Lägg ut en marängbotten på ett fat.
  3. Fördela 1/3 av vaniljskummet på botten. Lägg på 1/3 av bären ovanpå vaniljskummet. Lägg en ny marängbotten ovanpå bären och fortsätt på samma sätt.
  4. Avsluta med den sista marängbotten, klicka upp det sista av vaniljskummet och toppa med bär samt frystorkade hallon och ätbara blommor eller örter.

 

Av: Gitte Heidi Rasmussen

Foto: Betina Hastoft

 

LÄS MER:

Sommarens hetaste grillmiddag – laga alla rätter på grillen

Snabba, somriga festrecept!

Snabb sommarmat till semestern – 15 enkla recept

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: