Smulpaj med rabarberkompott

Recept på smulpaj med rabarberkompott

Det är något med just rabarber som får oss att tänka på sommaren. Servera smulpajen med en klick grädde och njut!
17 februari, 2021

Smulpaj med rabarberkompott

Går lika bra att göra med äpplen om rabarbern inte hunnit komma in i butikerna eller kommit upp i rabatten!

4 portioner

Du behöver:

350 g rabarber
1 dl socker
1 ½ tsk malen ingefära
1 msk vaniljsocker
1 msk maizena
½ dl rörsocker
1 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
80 g smör till servering
1 ½ dl vispgrädde eller crème fraiche

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Rensa rabarber och skär i småbitar. Vänd ihop rabarber med socker, ingefära, vaniljsocker och maizena och fördela i 4 ugnsfasta små formar.
  2. Nyp ihop socker, vetemjöl, havregryn och smör i en skål och smula det över rabarbern. Grädda i ugnen i 25–30 minuter tills det bubblar och smuldegen fått färg. Servera ljumna med lättvispad grädde eller crème fraiche.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER: Paj med rödvinspocherat äpple