Smörstekt spetskål med romsås

Recept på smörstekt spetskål med romsås

Betina Hastoft
Smörstekt spetskål med romsås och rostat bröd – en enkel och god förrätt, till vardag som till fest!
11 augusti, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Smörstekt spetskål med romsås

Välj små mjälla spetskålshuvuden.

Så lagar du smörstekt spetskål med romsås
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

2 spetskålshuvuden smör, till stekning
4 brödskivor

Romsås:

400 g rom
2 rödlökar
2 msk majonnäs
½ msk citronsaft
1 msk rivet citronskal
2 ½ dl crème fraiche
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Dra loss de yttersta bladen på spetskålen och klyv huvudena på längden. Stek kålen med snittytan nedåt i smör i stekpanna för att få färg och yta. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och rosta i ugnen i cirka 30 minuter tills de är helt mjuka.
  2. Rör ihop rom med finhackad rödlök, majonnäs, citronsaft, rivet citronskal och crème fraiche. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Rosta bröden och servera spetskålen med romsås och bröd.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft