Smörstekt hummer med chili och ingefära

Smörstekt hummer med chili och ingefära.

Kokt hummer är gott men råstekt hummer är ännu godare, enligt kocken Jimmi Eriksson. Glöm inte att skeda det goda smöret över hummerstjärtarna under stekning och servering för att ge dem ännu mer smak.
17 augusti, 2017

4 port

Du behöver:

4 råa hummerstjärtar med skal

100 g Arla Svenskt Smör

1 röd chili

50 g färsk ingefära

10 kvistar färsk timjan

1 vitlöksklyfta

salt

Gör så här:

  1. Koka upp vatten i en kastrull
  2. Lägg i hummerstjärtarna ett par sekunder, då blir det lättare att skala dem.
  3. Dela och kärna ur chilin. Skala ingefära och vitlök. Skär allt i små bitar.
  4. Stek hummerstjärtarna gyllene tillsammans med kryddorna, i smör i en stekpanna ca 5 min.
  5. Ta upp humrarna och låt vila någon min på en skärbräda. Skär dem i ca 1 cm stora bitar och skeda över smöret från stekpannan.

Tips: Trä ett grillspett genom hummerstjärten för att hålla den rak under stekningen.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: