Smördegsrutor med färskostkräm, rom och citron
Dessa smördegsrutor är perfekt bite size, är härligt luftiga och toppas med färskostkräm, rom och citron!
Smördegsrutor med färskostkräm, rom och citron
Luftiga och spröda smördegsrutor som toppas med färskostkräm, stenbitsrom och citron.
Tips: Om du får smördegspuffar över går dessa fint att spara i en låda med lock.
24 stycken
Tid: 25 minuter
Du behöver:
1 smördegsrulle, kyld
1 ägg, uppvispat
150 g färskost
½ dl crème fraiche 34 %
1 citron, skalet
Flingsalt
Nymald svartpeppar
75 g svart stenbitsrom
Rivet citronskal
Färska örter, små blad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Ta ut smördegen ur kylen och låt den ligga framme i några minuter. Rulla ut den på en plåt med bakplåtspapper och skär den i små rutor, ca 3 x 3 cm. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter eller tills de puffat upp och fått färg. Ta ut och låt svalna helt.
- Blanda ihop crème fraiche och färskost och smaka av med rivet citronskal, salt, och nymald svartpeppar.
- Fyll krämen i en spritspåse med tyll och spritsa kräm på varje smördegsruta.
- Toppa med svart rom och riv över citronskal. Avsluta med små blad av örter eller krasse.
Foto: Lisa Björner

