Smördegsrutor med färskostkräm, rom och citron

Recept på smördegsrutor med färskostkräm, rom och citron
Dessa smördegsrutor är perfekt bite size, är härligt luftiga och toppas med färskostkräm, rom och citron!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Sötsura vindruvor med champagne

Brand logo
Sötsura vindruvor med champagne

Smördegsrutor med färskostkräm, rom och citron

Luftiga och spröda smördegsrutor som toppas med färskostkräm, stenbitsrom och citron.

Tips: Om du får smördegspuffar över går dessa fint att spara i en låda med lock.

Smördegsrutor med färskostkräm, rom och citron
Lisa Björner

24 stycken

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 smördegsrulle, kyld
1 ägg, uppvispat
150 g färskost
½ dl crème fraiche 34 %
1 citron, skalet
Flingsalt
Nymald svartpeppar
75 g svart stenbitsrom
Rivet citronskal
Färska örter, små blad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta ut smördegen ur kylen och låt den ligga framme i några minuter. Rulla ut den på en plåt med bakplåtspapper och skär den i små rutor, ca 3 x 3 cm. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter eller tills de puffat upp och fått färg. Ta ut och låt svalna helt.
  2. Blanda ihop crème fraiche och färskost och smaka av med rivet citronskal, salt, och nymald svartpeppar.
  3. Fyll krämen i en spritspåse med tyll och spritsa kräm på varje smördegsruta.
  4. Toppa med svart rom och riv över citronskal. Avsluta med små blad av örter eller krasse.

3 goda toppings till kladdkaka

Brand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Foto: Lisa Björner