Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Smashed potatoes med crème fraiche och rom

05 jun, 2025
Recept på smashed potatoes med crème fraiche och rom
Smashed potatoes är nog det ultimata tillbehöret till sommarens alla grillkvällar. Toppa med crème fraiche och valfri rom så har du även ett läckert drinktilltugg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Smashed potatoes med crème fraiche och rom

Krispiga, gyllene potatisar med lyxig topping – smashed potatoes med crème fraiche och rom är det perfekta tillbehöret. En kombination av rustikt och elegant!

Smashed potatoes med crème fraiche och rom
Annons

8 bufféportioner

Tid: 25 minuter + tid i ugn

Du behöver:

Smashed potatoes:

1 kilo färskpotatis
2 msk olivolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar

Tillbehör:

1 ½ dl crème fraiche, 38 %
80 g rom, t ex regnbågs
Citroner, rivet skal
Gräslök, finklippt
Ätbara blommor, eller färska örter

Så gör du en läskande NegroniBrand logo
Så gör du en läskande Negroni

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av kokvattnet och låt ånga av. Fördela potatisen på en ugnsplåt och krossa dem med en stekspade så de blir platta men ändå håller ihop.
  2. Ringla över olivolja och strö över salt och nymald svartpeppar, rosta mitt i ugnen till fin färg, i 10–15 minuter. Låt svalna och klicka sedan ut crème fraiche och rom på potatisarna. Avsluta med finklippt gräslök och dekorera gärna med ätbara blommor, t ex klöver.

Foto: Lisa Björner

Annons