Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Grillad majs med srirachamajonnäs

27 maj, 2025
Recept på grillad majs med sriachamajonnäs
Rikke Westesen
I sommar är det dags att uppgradera majskolven med het srirachamajonnäs, rostade sesamfrön, koriander och färskpressad lime. Du kommer inte ångra dig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Grillad majs med srirachamajonnäs

En smakrik twist på grillad majs, med krämig sriracha­majonnäs, rostade sesamfrön och koriander.

Grillade majskolvar med sriachamajonnäs
Fotograf RIkke WestesenRikke Westesen

6 bufféportioner

Annons

Tid: 15 minuter

Du behöver:

2 msk sesamfrön
3 majskolvar

Srirachamajonnäs:

100 g majonnäs
1 msk srirachasås

Till servering:

2 nävar färsk koriander
1 lime

Gör så här:

  1. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna i 2–3 minuter, tills de doftar. Låt dem svalna något och mortla dem grovt. Värm upp grillen.
  2. Ta bort blasten på majsen och dela varje majskolv i två delar. Grilla dem i 4–6 minuter tills de är varma rakt igenom och fått fin färg.
  3. Srirachamajonnäs: Blanda majonnäsen med srirachasås.
  4. Finhacka koriandern och skär limen i klyftor.
  5. Pensla de varma majskolvarna med ­srirachamajonnäsen. Strö över rostade sesamfrön och koriander. Servera genast med limeklyftor vid sidan av.

Foto: Rikke Westesen

Annons