Grillad majs med srirachamajonnäs
27 maj, 2025
I sommar är det dags att uppgradera majskolven med het srirachamajonnäs, rostade sesamfrön, koriander och färskpressad lime. Du kommer inte ångra dig!
Annons
Grillad majs med srirachamajonnäs
En smakrik twist på grillad majs, med krämig srirachamajonnäs, rostade sesamfrön och koriander.
6 bufféportioner
Annons
Tid: 15 minuter
Du behöver:
2 msk sesamfrön
3 majskolvar
Srirachamajonnäs:
100 g majonnäs
1 msk srirachasås
Till servering:
2 nävar färsk koriander
1 lime
Gör så här:
- Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna i 2–3 minuter, tills de doftar. Låt dem svalna något och mortla dem grovt. Värm upp grillen.
- Ta bort blasten på majsen och dela varje majskolv i två delar. Grilla dem i 4–6 minuter tills de är varma rakt igenom och fått fin färg.
- Srirachamajonnäs: Blanda majonnäsen med srirachasås.
- Finhacka koriandern och skär limen i klyftor.
- Pensla de varma majskolvarna med srirachamajonnäsen. Strö över rostade sesamfrön och koriander. Servera genast med limeklyftor vid sidan av.
Foto: Rikke Westesen
Annons