Laxbowlen har blivit viral på TikTok – tack vare den överraskande ingrediensen

11 okt, 2021 
AvNina Nyström
pokebowls
Älskar du också bowls, lättlagade recept och smarta sätt att använda rester? Se hit! Här är smarta TikTok-hacket som revolutionerar dina bowls och matlådor.
Annons
TV: Här är 7 saker vi lärt oss av TikTok
TV: Här är 7 saker vi lärt oss av TikTok

TikTok har blivit nya tidens receptbok och är en go-to för nya trendiga rätter, som också ofta är väldigt enkla att laga. Vi får dessutom läsa oss förbluffande nya hushållshacks, som vi inte visste att vi inte kunde leva utan.

Mattrender på TikTok

TikTok har gett oss till exempel den bakade feta-pastan, den smidigt vikta tortillawrapen, pestoägget, pancake cereals och kombinationen vaniljglass med olivolja och flingsalt. Och nu är det en variant på pokébowl som blivit viral. I det här receptet kombineras ett enkelt och gott recept med ett otrolig smart hack som kommer lyfta inte bara dina bowls, utan även vanliga matlådor och rester.

Annons

Virala laxbowlen och den viktiga ingrediensen

Har du lite överbliven lax och risrester? Då måste du testa det här. Bloggaren Emily Mariko visade det smarta knepet redan i augusti och efter lite justeringar har det slutgiltiga receptet nått över 40 miljoner tittningar och genererat miljoner reaktionsvideos.

Receptet är egentligen inte så revolutionerande, och man kan ju, precis som i alla bowls lägga till sina egna favoriter. Emily satsar på lax, ris, soja, kewpie-majonnäs, chilisås och topping av kimchi, avokado och sjögräs.

Emily Mariko lagar laxbowl

Is i riset

Men det är vid tillagningen den omtalade ingrediensen tillkommer. Först mosar hon sönder laxen lätt och toppar sedan med riset. Och det är här det knepet kommer: Hon lägger nämligen en isbit (ja, isbit!) i mitten av riset! Sedan täcker hon skålen med lite bakplåtspapper och kör in den i micron. Isen gör nämligen så att riset blir som nyångat (micrat ris han ju vara ganska trist annars). Smart va?

Annons

Efter att maten är varm tar hon bort pappret och iskuben och häller på topping och sås. Maten är klar!

Visst kommer du också att prova? (Om du inte redan gjort det alltså…)

Foto: Emily Mariko/TikTok/Unsplash

TV: Kollar du TikTok innan du ska sova? – Så påverkar det dina drömmar
TV: Kollar du TikTok innan du ska sova? – Så påverkar det dina drömmar
Annons
Innehåller annonslänkar