Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde

vaniljsemla, semla, blåbär

16 februari, 2015
Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde.

Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde.

Tid: 30 min.

Ingredienser:

8 stycken små vetebullar

Vaniljkräm:

1.5 dl grädde

1   äggula

1 msk socker

0.5 msk potatismjöl

0.5   vaniljstång

Blåbärsgrädde

1 dl frysta blåbär

2 dl grädde

1 tsk vaniljsocker

Vaniljkräm: Häll grädde, äggula, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull; rör om. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i kastrullen och lägg även i vaniljstången, eller blanda i vaniljpulvret. Sjud krämen under omrörning; den får inte koka. När krämen tjocknat, dra den av värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången.

Blåbärsgrädde: Tina blåbären. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Vänd försiktigt ner lite av saften från de tinade blåbären och vispa grädden blå.

Montering: Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll hålet med 1 msk vaniljkräm. Lägg några blåbär ovanpå. Spritsa ut blåbärsgrädden över fyllningen och lägg på locket. Pudra över vaniljsocker.