Sidosallad med sockerärtor och het asiatisk dressing
08 jun, 2025
Med sockerärtor, gröna ärtor och ärtskott gör du en enkelt en spröd sidosallad som toppas med het asiatisk dressing.
Annons
Spröd sidosallad med sockerärtor och asiatisk dressing
Spröd sallad med het dressing, perfekt till grillat.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
½ dl sesamfrön
100 g sockerärtor
2 dl gröna ärtor
1 romansallat
1 näve ärtskott
Salt och nymald svartpeppar
Dressing:
1 tsk färsk ingefära
3 msk srirachasås
2 msk limesaft
100 g majonnäs
Salt
Gör så här:
- Dressing: Gör en dressing av finriven ingefära, srirachia, limejuice och majonnäs i en skål. Smaka av med salt.
- Sallad: Rosta sesamfröna gyllene i en torr panna i 2 minuter. Låt svalna och krossa dem lätt. Skär sockerärtorna på längden. Koka dem och ärtorna i en kastrull med mycket vatten (lätt saltat)i ½ minut. Låt rinna av.
- Skär salladen. Vänd ihop salladen med båda typerna av ärtor. Lägg upp på en tallrik med ärtskott och ringla över dressing. Strö över sesamfrön och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons