Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Sidosallad med sockerärtor och het asiatisk dressing

08 jun, 2025
Recept på sidosallad med sockerärtor och het asiatisk dressing
columbus leth
Med sockerärtor, gröna ärtor och ärtskott gör du en enkelt en spröd sidosallad som toppas med het asiatisk dressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Spröd sidosallad med sockerärtor och asiatisk dressing

Spröd sallad med het dressing, perfekt till grillat.

Spröd sidosallad med sockerärtor och asiatisk dressing
columbus leth
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

½ dl sesamfrön
100 g sockerärtor
2 dl gröna ärtor
1 romansallat
1 näve ärtskott
Salt och nymald svartpeppar

Dressing:

1 tsk färsk ingefära
3 msk srirachasås
2 msk limesaft
100 g majonnäs
Salt

Gör så här:

  1. Dressing: Gör en dressing av finriven ingefära, srirachia, limejuice och majonnäs i en skål. Smaka av med salt.
  2. Sallad: Rosta sesamfröna gyllene i en torr panna i 2 minuter. Låt svalna och krossa dem lätt. Skär socker­ärtorna på längden. Koka dem och ärtorna i en kastrull med mycket vatten (lätt saltat)i ½ minut. Låt rinna av.
  3. Skär salladen. Vänd ihop salladen med båda typerna av ärtor. Lägg upp på en tallrik med ärtskott och ringla över dressing. Strö över sesamfrön och servera genast.
Så gör du god pistageglass utan glassmaskinBrand logo
Så gör du god pistageglass utan glassmaskin

Foto: Columbus Leth

Annons