Sia lanserar tomteglass med smak av lussebulle

Sia lanserar tomteglass med smak av lussebulle.

Äta glass på julen? Jo, det funkar! Efter förra årets succé är det dags för Sia Glass att presentera sin nya julsmak. Här är 2018 års "tomteglass"!
03 oktober, 2018

Förra året lanserade Sia Glass sin första variant av ”tomteglass”. Då med smak av godis och fluffig marshmallows. Nyheten blev en riktigt snackis och glassen, som förvisso släpptes i begränsad upplaga men var beräknad att räcka fram till julafton, tog slut redan första advent. Succén var med andra ord ett faktum och att företaget skulle fortsätta med sin nykläckta jultradition kändes mer eller mindre självklart.

Årets tomteglass smakar lussebulle

Nu står det klart att 2018 års julnyhet kommer smaka lussebulle och bestå av gräddglass smaksatt med saffran och mjuka och söta degbitar.

Glass med smak av lussebulle – solklar hiss eller tråkig diss? Med tanke på att flera andra redan har anammat trenden med att smaksätta saker med saffransbullar känns kombinationen inte särskilt överraskande och speciell. Ja, vi tänker bland annat på Pressbyråns något udda ”Lussekorv” från förra året och att GB Glass redan i början på 2000-talet lanserade Sandwich med smak av lussebulle. Samtidigt är de saffransfyllda bullarna en klassiker som verkligen älskas av folket – så vad kan egentligen bli fel med ytterligare en variant i sortimentet?

Smaken känns i alla fall perfekt för de som älskar att frossa i lussekatter men känner för att variera den mastiga bullen med något mer svalkande.

Årets tomteglass smakar lussebulle.

Årets tomteglass smakar lussebulle.

Serveringstips

Men vad ska man då servera till glassen? ELLE mat & vins digitala redaktör Rose-Marie Söderlund tipsar:

– Jag skulle servera glassen med sylt eller bär och en klick grädde – lite som gotländsk saffranspannkaka. Syrliga lingon ger också en fin smakbrytning till den söta glassen, dessutom är det vackert. I glaset skulle jag välja ett sött men friskt dessertvin från Nederburg (nr 2741, 89 kr) eller Brochet (nr 4655, 129 kr). Vill man matcha saffransmaken med russintoner kan man testa en söt sherry som till exempel Harvey’s Bristol Cream (nr 8228, 84 kr).

Årets ”tomteglass” finns i butik från den 15 oktober, och precis som förra året är upplagan begränsad.

Årets "tomteglass" finns i butik från den 15 oktober.

Årets ”tomteglass” finns i butik från den 15 oktober.