Sesamkyckling med fänkålssallad

Recept på sesamkyckling med fänkåls-sallad

Martin Tanggaard
Bjud på en sallad gjord på fänkål, äpple och blomkål med saftig sesamkyckling till. Lätta, friska och uppiggande smaker!
25 mars, 2021

Sesamkyckling med fänkålssallad

Saftig kyckling med krispig topping i form av fänkål, äpple och blomkål.

Så lagar du sesamkyckling med fänkåls-sallad
Martin Tanggaard

4 portioner

Du behöver:

5 dl färdig hönsbuljong
5 cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
400 g kycklingbröstfilé
1 tsk sesamfrön
Salt

Fänkålssallad:

1 fänkålshuvud
2 krispiga gröna äpplen
¼ blomkålshuvud

Senapsdressing:

1 dl turkisk yoghurt
1 msk grovkornig senap
1 dl finriven parmesan
1 tsk salt och peppar
3 msk vatten

Till servering:

1 knippe färsk mynta
Peppar
1 tsk sesamfrön

Gör så här:

  1. Värm upp buljongen i en gryta. Skala ingefära och vitlök, skär i tunna skivor och lägg ner i buljongen.
  2. Skär kycklingen i skivor och koka i buljongen i cirka 8 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lyft ur kycklingen, spara buljongen till andra rätter.
  3. Skölj och skär fänkål, blomkål och äpple i lövtunna skivor, gärna med mandolin. Rör ihop yoghurt, senap, parmesan och vatten. Smaka av med salt och peppar och vänd ner i fänkålssalladen.
  4. Fördela kycklingen i fyra skålar, toppa med fänkålssallad, mynta samt peppar och sesamfrön.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard

Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing

Servera med quinoa eller fullkornsris.

Wokad kyckling med rostade cashewnötter

Gott och fräsch recept av Fredrik Paulún.

Kycklingsallad med edamamebönor och tahinidressing

Asiatisk sallad med kyckling och edamamebönor.