Sesamkyckling med fänkålssallad

Recept på sesamkyckling med fänkåls-sallad

Martin Tanggaard
Bjud på en sallad gjord på fänkål, äpple och blomkål med saftig sesamkyckling till. Lätta, friska och uppiggande smaker!
25 mars, 2021
(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021
Slå på ljud

Sesamkyckling med fänkålssallad

Saftig kyckling med krispig topping i form av fänkål, äpple och blomkål.

Så lagar du sesamkyckling med fänkåls-sallad
Martin Tanggaard

4 portioner

Du behöver:

5 dl färdig hönsbuljong
5 cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
400 g kycklingbröstfilé
1 tsk sesamfrön
Salt

Fänkålssallad:

1 fänkålshuvud
2 krispiga gröna äpplen
¼ blomkålshuvud

Senapsdressing:

1 dl turkisk yoghurt
1 msk grovkornig senap
1 dl finriven parmesan
1 tsk salt och peppar
3 msk vatten

Till servering:

1 knippe färsk mynta
Peppar
1 tsk sesamfrön

Gör så här:

  1. Värm upp buljongen i en gryta. Skala ingefära och vitlök, skär i tunna skivor och lägg ner i buljongen.
  2. Skär kycklingen i skivor och koka i buljongen i cirka 8 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lyft ur kycklingen, spara buljongen till andra rätter.
  3. Skölj och skär fänkål, blomkål och äpple i lövtunna skivor, gärna med mandolin. Rör ihop yoghurt, senap, parmesan och vatten. Smaka av med salt och peppar och vänd ner i fänkålssalladen.
  4. Fördela kycklingen i fyra skålar, toppa med fänkålssallad, mynta samt peppar och sesamfrön.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard