Sausage rolls med tomatchutney
- AvLouisa Lorang
- AvNadia Mathiasen
Dessa sausage rolls med tomatchutney är plockmat när det är som bäst!
Sausage rolls med tomatchutney
Små frasiga godsaker som blir närmast beroendeframkallande.
20 stycken
Du behöver:
2 schalottenlökar
20 g smör till stekning
4 stjälkar timjan
4 stjälkar salvia
400 g färsk korv, t ex chorizo
2 msk ströbröd
1 rulle smördeg, 250 g
Tomat- eller lökchutney
Pensling och strö:
1 ägg
1 msk sesamfrö
1 msk svartkummin
Till servering:
1 dl tomat- eller lökchutney
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka schalottenlöken och stek i smör tills genomskinlig. Skölj, plocka och hacka örterna. Kläm ut färsen ur korvskinnet. Rör ihop schalottenlök, örter, färs och ströbröd i en skål.
- Dela smördegen på längden, bred chutney på mitten och fördela färsen i en lång korv ovanpå. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik upp sidorna över varandra. Vänd på rullarna så att skarven hamnar nedåt och skär i 5 cm bitar.
- Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö sesam- och svartkumminfrö över. Grädda i ca 25 minuter, tills gyllene.
- Servera korvrullarna ljumna med chutney.
Foto: Columbus Leth
