Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Lyxiga löjromsblinier – så gör du det goda tillbehöret

23 feb, 2024 
AvCamilla Pérez
Recept på lyxiga löjromsblinier
Lina Eidenberg Adamo
Få saker känns så lyxiga som hemgjorda blinier toppade med löjrom, gräddfil och gräslök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostad spetskål med brynt smörsåsBrand logo
Rostad spetskål med brynt smörsås

Lyxiga löjromsblinier

Små boveteplättar med löjrom är en lyx att unna sig vid speciella tillfällen!

Få saker är så lyxiga som hemgjorda blinier toppade med löjrom, gräddfil och gräslök.
Lina Eidenberg Adamo
Annons

Ca 40 blinier

Du behöver:

¼ paket jäst
4 dl mjölk
2 ägg
3 dl bovetemjöl
2 dl vetemjöl
2 krm salt
1 dl gräddfil

Till servering:

100 g löjrom
1 dl gräddfil
1 rödlök
Gräslök

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt och rör ut jästen i en liten skvätt av mjölken, tillsätt sedan resten av mjölken. Knäck äggen och lägg vitorna i en skål och vispa ner gulorna i mjölkblandningen. Tillsätt mjöl och salt och vispa slätt. Låt jäsa under bakduk i 1 timme. Blanda ner gräddfil. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Klicka ner miniplättar i en panna och grädda båda sidorna.
  2. Servera med en klick löjrom, en klick gräddfil och finhackad rödlök och gräslök på varje blini.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons