Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Minihasselbacks-potatis med löjrom

25 aug, 2023 
AvGitte Heidi Rasmussen
AvSandra Palmkvist
Recept på minihasselbacks-potatis med löjrom
Smått, gott och otroligt enkla att göra – minihasselbacks-potatis med löjrom bör alltid serveras med ett glas bubbel!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Minihasselbacks-potatis med löjrom

Använd valfritt antal små tvättade potatisar med skal. Toppa med löjrom, creme fraiche och finhackad rödlök.

Läckra minihasselbackare med löjrom går inte att motstå

Du behöver:

Små potatisar
Olivolja
Salt och peppar
Löjrom eller annan rom
Crème fraiche
Finhackad rödlök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär skåror tätt i potatisen, men inte hela vägen igenom. Använd gärna en träslev att lägga potatisen i för att göra det enklare att skära.
  2. Lägg potatisarna i en ugnsform, ringla över lite olja. Salta och peppra. Tillaga i 20–30 minuter.
  3. Toppa potatisen med rom, creme fraiche och rödlök.

Foto: Betina Hastoft, Christina Uhlin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons