3 goda grötblandningar som gör gott

23 feb, 2018 
AvRedaktionen
Saltå Kvarn lanserar gröt som gör gott.
Att äta gröt till frukost eller mellanmål är trendigare än någonsin och nu tar vi gärna grötätandet till nya nivåer genom att addera nya smaker och ingredienser.
Annons

Ät gröt, gör gott. Under den parollen lanserar nu Saltå Kvarn tre nya ekologiska grötblandningar med torkad frukt och frön. Gröten är gjord på spannmål från svenska gårdar som varsamt förädlats i kvarnen i Järna.

De nya grötblandningarna:

  • Råggröt med plommon, solroskärnor & fikon
  • Trekornsgröt med solroskärnor, pumpakärnor & linfrön
  • Dinkelgröt med soltorkade aprikoser & linfrön

– Med våra nya grötblandningar vill vi ge konsumenten en möjlighet att enkelt få en ny och spännande smak utan att behöva köpa alla ingredienser, var för sig. Goda blandningar för en god sak, det var vår utgångspunkt för dessa produkter, säger Sara Herza, kategorichef på Saltå Kvarn.

Gröt som gör gott, både för magen och världen

Två av Saltå Kvarns hjärteprojekt möts i de nya grötblandningarna. Det är spannmål från svenska ekologiska spannmålsodlare. Saltå Kvarn betalar odlarna extra för åtgärder som främjar den biologiska mångfalden, minskar övergödningen och reducerar bidraget till växthuseffekten. Från Turkiet kommer torkad frukt som aprikoser och fikon. Där stöttar Saltå Kvarn projektet Happy Village som hjälper hela byar att ställa om till ekologisk odling. Projektet går bland annat ut på att stötta bra boende för de gästarbetare som hjälper till vid skördarna.

Annons

Grötblandningarna är både KRAV- och nyckelhålsmärkta. De lanseras vecka 9 och kommer i Saltå Kvarns traditionella pappersförpackningar på 400 gram.

Grötblandningarna från Saltå Kvarn kommer i tre smaker.
Grötblandningarna från Saltå Kvarn kommer i tre smaker.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons