Sallad med plommon, linser och myntakräm

Recept på sallad med plommon, linser och myntakräm

Betina Hastoft
Glöm den vanliga tråkiga salladen – vår favoritsallad innehåller godsaker som plommon, linser, pistachnötter och myntakräm. Otroligt gott!
03 september, 2021

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Slå på ljud

Sallad med plommon, linser och myntakräm

Matigt, fruktigt och aromatiskt!

Så gör du en sallad med plommon, linser och myntakräm
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

300 g kokta linser, ev färdiga i lag
200 g körsbärstomater
12 plommon
4 msk osaltade pistaschnötter utan skal
2 nävar späda salladsblad

Myntakräm:

2 nävar färsk mynta
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk olivolja
2 tsk citronsaft
Salt och svartpeppar

Till servering:

Gott grovt bröd

Gör så här:

  1. Börja med myntakrämen: Hacka myntabladen och blanda dem med yoghurten. Tillsätt olivolja och citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj och låt linserna rinna av om du använder färdiga. Halvera tomaterna. Fördela plommon, tomater och linser på 4 tallrikar.
  3. Hacka pistaschnötterna. Strö späda salladsblad, droppa myntakräm och strö hackade pistaschnötter över. Servera salladen med gott bröd till.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft