Sallad med jordgubbar, grillad nektarin och mozzarella
Kombinationen av mynta och basilika ger frisk smak, men vill du variera kan du byta myntan mot oregano och mozzarellan mot fetaost.
4 portioner
Du behöver:
6 nektariner
Olja, till pensling
600 g jordgubbar
200 g små mozzarellabollar
4 msk balsamicoglaze
1 näve färsk mynta
1 näve färsk basilika
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skölj nektarinerna, halvera dem och ta ut kärnan. Skär i klyftor. Pensla dem med lite olja och grilla dem snabbt på grillen. Skölj och snoppa jordgubbarna, skär i skivor.
- Lägg upp frukterna och den avrunna mozzarellan på ett fat. Ringla över balsamico och krydda med flingsalt och svartpeppar. Skölj och plocka örterna och lägg över salladen. Servera.
Foto: Betina Hastoft, Winnie Methmann, Lisa Björner