Sagolika scones till ditt afternoon tea

Sagolika scones till ditt afternoon tea.

Nygräddade scones är ett måste om du ska bjuda på afternoon tea. Servera dem gärna rykande varma tillsammans med jordgubbssylt och marängkräm med grädde.
10 januari, 2016

12 scones

Tid: 35 minuter

Du behöver:

400 g vetemjöl (plus extra för pudring)

1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver

100 g smör (skuret i kuber)

3 msk strösocker (plus extra för pudring)

1 tsk vaniljpulver

2 dl mjölk (3 %) + 5 msk (plus extra för pensling)

2 tsk vitvinsvinäger

1 handfull fina jordgubbar (halverade)

1 liten burk jordgubbsmarmelad

2 påsar maräng (smulad)

2 dl vispad grädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en stor skål. Mosa smöret till små klumpar och blanda med socker.

Blanda 5 msk mjölk med vinäger. Värm all mjölk och vaniljpulver till fingertemperatur. Häll sedan snabbt i mjölblandningen. Knåda ihop degen med händerna försiktigt för att inte överknåda degen. Lägg ut brödet på en mjölad yta och dela upp i 2,5 cm stora bitar. Stansa ut 12 cirklar som är 5 cm i diameter, medan du pudrar över mjöl. Gör om processen med degresterna för att få ut 12 cirklar. Lägg cirklarna på mjölat bakplåtspapper och pensla med mjölk och lite socker. Baka i 12–15 minuter tills de blivit gyllene. För att servera, mosa jordgubbarna försiktigt med sylten och vänd ner marängsmulorna i grädden. Lägg lite jordgubbssylt på varje delad scones, och toppa med marängkräm.

Fler recept till afternoon tea hittar du här >>

Sagolika scones.

Sagolika scones.

Av: Sarah Cook

Foto: Myles New