Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Saftiga morotskaksbakelser

15 maj, 2010 
AvSuzanne Ribbing
Söt morotskaka i form av små minibakelser får en rykande åtgång. Dekorera med rivna morötter eller med något annat fint som till exempel ätbara ringblomsblad.
Annons
Saftiga morotskaksbakelser.
Saftiga morotskaksbakelser.

12 bakelser

1 timme 15 minuter

Du behöver:

3 dl socker

3 dl majsolja

4 ägg

5 dl vetemjöl

2 tsk kanel

1 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 1/2 dl hasselnötter (hackade)

8 dl fint rivna morötter

Topping:

300 g philadelphiaost

1 dl crème fraiche

2 msk flytande honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en fyrkantig form. Vispa ihop socker och majsolja. Häll i ett ägg i taget. Rör ner morotsriv. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan stå kvar i 5 minuter i formen innan du stjälper upp den och låter den kallna på ett galler.

Rör ihop philadelphiaosten med crème fraiche och honung. Bred toppingen på kakan när den har kallnat helt. Skär ut minirutor från kakan med en vass kniv. Dekorera med rivna morötter eller med något annat fint som till exempel ätbara ringblomsblad eller som på bilden med nypon (inte för att äta utan bara som dekoration!).

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons