Saffransvåfflor med apelsin och jordgubbssylt
16 okt, 2025
Saffran ger våfflorna god smak och vacker färg. Toppa med grädde, jordgubbs sylt och tärnade apelsiner för extra julkänsla!
Annons
Saffransvåfflor med apelsin och jordgubbssylt
Ge våfflorna julkostym med saffran och apelsin. Pudra över vaniljsocker.
Annons
4 portioner
Tid: 35 minuter
Du behöver:
Våfflor:
1 pkt saffran (½ g)
1 krm salt
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk strösocker
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
Servering:
Jordgubbssylt
Tärnade apelsiner
Vispad vispgrädde
Vaniljsocker
Gör så här:
- Mortla saffranet och blanda det med saltet.
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker, salt, saffran, bakpulver och mjölk. Vispa till en slät smet. Vispa i äggen och smöret.
- Hetta upp ett våffeljärn och grädda varje våffla i 1–2 minuter. Pensla ev våffeljärnet med smält smör. Servera våfflorna med jordgubbssyl, apelsinbitar och vispad grädde. Pudra över rikligt med vaniljsocker och servera.
Foto: Lisa Björner
Annons