Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Saffransvåfflor med apelsin och jordgubbssylt

16 okt, 2025
Recept på saffransvåfflor med apelsin och jordgubbssylt
Saffran ger våfflorna god smak och vacker färg. Toppa med grädde, jordgubbs sylt och tärnade apelsiner för extra julkänsla!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig mandaringlass med vit chokladsåsBrand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Saffransvåfflor med apelsin och jordgubbssylt

Ge våfflorna julkostym med saffran och apelsin. Pudra över vaniljsocker.

Annons

4 portioner

Tid: 35 minuter

Du behöver:

Våfflor:

1 pkt saffran (½ g)
1 krm salt
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk strösocker
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg

Servering:

Jordgubbssylt
Tärnade apelsiner
Vispad vispgrädde
Vaniljsocker

Gör så här:

  1. Mortla saffranet och blanda det med saltet.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker, salt, saffran, bakpulver och mjölk. Vispa till en slät smet. Vispa i äggen och smöret.
  3. Hetta upp ett våffeljärn och grädda varje våffla i 1–2 minuter. Pensla ev våffeljärnet med smält smör. Servera våfflorna med jordgubbssyl, apelsinbitar och vispad grädde. Pudra över rikligt med vaniljsocker och servera.
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemmaBrand logo
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Foto: Lisa Björner

Annons