Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Så gör du underbart god glass hemma utan glassmaskin

10 jul, 2022 
AvHannah-Fina Rohrmüller
Glass som har nötter på sig.
Uppfriskande mango, barnsligt god sandwish och lyxig pistageglass. Här är glassarna du kan göra hemma utan glassmaskin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Glass brukar gå hem hos alla och är väldigt tacksamt att bjuda på. Ni kanske tänker då att man är tvungen att ha en glassmaskin för att få till den där härligt goda glassen hemma? Det behöver ni faktiskt inte. Här är tre lyxiga, snabba och otroligt goda recept på glass som du kan göra hemma utan glassmaskin.

Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo
Så gör du mangoglass på fem minuter

Snabb mangoglass

4 portioner

Du behöver:

400 g fryst mango

1/2 dl turkisk yoghurt

2 passionsfrukter

100 g ananas

100 g honungsmelon

Rostade kokosflakes

Ätbara blommor

Gör så här:

  1. Mixa mangon med turkisk yoghurt.

  2. Halvera passionsfrukterna och skar ananas och melon i små bitar.

  3. Lägg mangoglassen i fyra skålar eller glas och toppa med frukten, kokosflakes och garnera gärna med ätbara blommor.

Så gör du goda sandwichkakor hemmaBrand logo
Så gör du goda sandwichkakor hemma

Hemgjorda sandwichkakor med glass

Du behöver:

Annons

100 g mork choklad grovhackad

125 g smor

2 dl strosocker

2 agg

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

12 dl vetemjol

Fyllning:

7 dl vaniljglass

Gor sa här:

  1. Satt ugnen pa 175°.
  2. Kla tva ugnsformar pa vardera 18x24 cm med bakplatspapper.
  3. Smalt chokladen i en stor skal over vattenbad. Ror sedan ner smor och socker, fortsatt rora tills det ar helt blandat.
  4. Tillsatt aggen, ett i taget, och ror tills det blandat sig. Ror sedan ner vaniljsocker, salt och slutligen mjol.
  5. Fordela smeten i de tva formarna och gradda i mitten av ugnen i ca 12–15 minuter.
  6. Stall sedan formarna direkt i frysen i ca 45 minuter, tills kakan har stelnat. Ta under tiden fram glassen sa att den hinner bli lite mjuk.
  7. Ta fram den ena kakformen, skopa upp glass och fordela over kakan. Bred ut glassen med hjalp av en slickepott.
  8. Ta fram den andra kakan, lyft ur den ur formen och lagg kakan over glassen. Stall den tomma formen over kakan sa att allt pressas ihop lite grann. Stall in i frysen i minst två timmar.
  9. Lyft upp kakan pa en skarbrada och skar i rutor.

Så gör du god pistageglass utan glassmaskinBrand logo
Så gör du god pistageglass utan glassmaskin

Pistageglass utan glassmaskin

Du behöver:

100 g pistagekram

1 burk a 400 g kondenserad mjolk

4 dl gradde

12 dl pistagenotter

Torkade, ätbara blommor

Gör så här:

  1. Blanda ut pistagekramen med kondenserad mjolk tills det är slatt.

  2. Vispa gradden tills den formar mjuka toppar. Vand i pistagesmeten försiktigt.

  3. Hall upp i en form och frys in i minst sex timmar.

  4. Vid servering, stro over hackade pistagenotter och dekorera garna med torkade blommor innan.

Vill du ha tips på andra härliga, somriga recept? Det får du här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons