Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Så gör du egen och fantastiskt god nutella

05 feb, 2016
AvLisa Segerson
I dag är det nutelladagen. Så varför inte unna dig en hemgjord nutella? En hasselnötskräm som även blir nyttigare än den du köper i affären. Och dessutom är mycket godare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hasselnötskräm

ca 2 dl

Tid: 30 minuter

200 g hasselnötter

100 g mörk choklad

3 msk raw kokosolja (till exempel från Renée Voltaire)

3 msk flytande honung

1 krm flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Mixa till en slät smet i en matberedare cirka 5 minuter. Tillsätt hackad choklad, kokosolja och honung.

Mixa helt slätt och fyll i en ren burk. Förvara i kylen. Ta fram i god tid före användning då krämen stelnar i kylen. Men den smälter lika fort på nyrostat bröd! Har den blivit fast och man absolut inte har tid att vänta på att den ska bli mjuk kan den skivas med en vanlig osthyvel. Krämen håller ca en vecka i kylen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Bild: Shutterstock

Recept: ELLE Mat och Vin

Annons