Bloggarna tipsar: Så fixar du festen!

ELLE mat & vin fyller 20 år i år och det vill vi fira med våra bloggare. Här bjuder de på sina bästa tips för en lyckad fest.
05 november, 2015
Bloggarna tipsar: Så fixar du festen!

Bloggarna tipsar: Så fixar du festen!

Supermamasfood

– Servera mat som går att göra och förbereda i förväg så du kan ha kul själv!

Lisa och Eriks hälsoblogg

– Ha ett ”fix och trix-bord” där gästerna själva kan gå och plocka ihop s’mores, spett om det är grillkväll, göra egna snittar eller varför inte blanda sina egna drinkar? Kul grej som får alla att trycka på kreativitetsknappen!

Fridas food

– Sätt maten i fokus på ett roligt och kreativt sätt. Fördela in gästerna i tre lag, förrätt, huvudrätt och efterrätt. Låt lagen ha fri tillgång till kylskåpet och alla ingredienser du inhandlat. Tävlingen kan börja!

By Caroline 

– Kom i stämning med peppande musik, gör en speciell låtlista till festen med låtar som du även tror dina vänner gillar. Pynta med vimplar, pompoms och färska blommor i olika färger. Pimpa dricksglasen med glittrande drinkpinnar och sugrör.

Olive Hummer

– Bjud alla du känner. Laga en stor vegetarisk carbonara eller en grön ärtsoppa med gott bröd. Köp massor av vin och öl. Spela för hög musik. Dansa ALLTID. Få folk att stanna länge. Bjud på oväntad nattmat, typ kokt kronärtskocka med smör. Sen kan du alltid dansa lite till.

Cassandra bakar

– Lägg ner lite extra krut dekorationerna för att skapa en festlig stämning! Det fixar du med vimplar, pompoms och vackra snittblommor till borden! Satsa på mat/snittar som ”klarar sig själv” så att du slipper springa fram och tillbaka under festen!

Systrarna Eisenman

Planering. Planering. Planering! När gästerna anländer ska ALLT vara klart och du stå där snygg med en cocktail i handen och välkomna dem – du ska inte stå och stressa i köket!

Linnea Johansson

– Mitt råd är att sluta springa! En middag hemma ska vara avslappnad. Visst – laga god mat, och duka fint, men sätt dig ner när gästerna gör det och lämna bordet när de gör det också, för den delen. Sätt maten direkt på bordet och låt dina gäster servera sig själva.

Ms en place

– Planera! Då kan du som festfixare slappna av och njuta av din egen tillställning. Inget får en gäst att må så bra som en glad värd/värdinna. Är det en spontanfest utan tid för planering, gäller det bara att ha roligt och ägna dig åt dina vänner!

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: