Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Så enkelt gör du egen chokladfondue

10 apr, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Är 80-talets trendigaste dessert på väg tillbaka?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår faktiskt varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål. Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. (Till exempel i en mikro…)

För 2 personer

Tid: 5 minuter

Du behöver:

– 4 msk mjölk

– Ca 50 g choklad

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Det du vill doppa i chokladfonduen: marshmallows, jordgubbar, kex…

– Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa

Gör så här:

Häll mjölken i en liten skål. Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt. Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken. Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen är smält.

Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ: VEGANSKA CHOKLADTRYFFLAR GJORDA PÅ AVOKADO

Annons