Så bakar du perfekta kärleksmums

  • AvLinn Grubbström
  • AvKerstin Svensson
Så bakar du perfekta kärleksmums
Stine Christiansen
Kärleksmums med frosting är ett av våra mest älskade recept! Inte så konstigt, de är lätta att baka och försvinnande goda!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo

Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Kärleksmums

Perfekt att frysa in och ta ut bitar av när andan faller på!

30 bitar

Du behöver:

200 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Kokosflingor till garnering

Glasyr:

75 g smör
½ dl starkt kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten. Tillsätt smörmjölken. Rör till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och grädda 20–25 minuter strax under mitten i ugnen.
  2. Smält smöret till glasyren och blanda med resten av ingredienserna. Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan och strö över kokosflingor. Skär i rutor när glasyren stelnat.

Foto: Stine Christiansen