Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Pimpad rotfruktssoppa med det lilla extra

06 jul, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på pimpad rotfruktssoppa
Den här roftfruktssoppan har allt! Palsternacka ger en rund, len smak och sojamandlar bidrar med både crunch och sälta. Toppa med rotfruktschips för det lilla extra. Svårslaget!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Pimpad rotfruktssoppa

Runda, lena smaker med lite crunch på toppen!

Så lagar du pimpad rotfruktssoppa

4 portioner

Du behöver:

500 g potatis
500 g palsternacka
3 schalottenlökar
1 msk smör till stekning
1 ¼ liter grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
1 msk citronsaft
Salt och svartpeppar

Sojamandlar:

50 g mandlar
2 msk mörk soja

Till servering:

100 g rotfruktschips
1 litet knippe gräslök

Gör så här:

  1. Skala potatisarna och palsternackorna och skär i mindre bitar. Skala och hacka schalottenlökarna grovt. Stek potatis, palsternacka och lök i smör på medelvärme i en stor kastrull, i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt buljong och låt soppan koka upp. Sänk till medelvärme och låt småkoka i 20–25 minuter, tills grönsakerna är helt mjuka.
  3. Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och värm upp. Smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar.
  4. Rosta mandlarna lätt i en torr stekpanna, tills de får lite färg. Tillsätt soja och låt den koka in helt. Ta mandlarna från pannan och låt svalna innan de hackas grovt.
  5. Fördela soppa i djupa tallrikar, toppa med hackade sojamandlar, rotfruktschips och hackad gräslök.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons