Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rostade mandlar med chokladöverdrag och lakritspulver

12 mar, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Sugen på något sött men ändå nyttigt? Här är det perfekta receptet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

– 1,5 dl mandlar

– 100 g mörk choklad, minst 70% kakaohalt

– 1/2 dl lakrits pulver, t ex från Haupt Lakrits

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader och lägg mandlarna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mandlarna i cirka 10 minuter tills de får en gyllene färg. Smält chokladen i ett vattenbad. Häll hälften av mandlarna i chokladen och fiska upp en och en med hjälp av en gaffel. Låt chokladen rinna av innan du lägger mandeln på ett bakplåtspapper. Gör samma sak med resten av mandlarna. Låt mandlarna stelna i kylen i ungefär 15 minuter. Upprepa chokladdoppet och låt mandlarna svalna i ungefär 5 minuter. Strö lakritspulvret över mandlarna och använd en osthyvel eller liknande för att lossa mandlarna från bakplåtspappret. Skaka mandlarna i lakritspulvret tills alla är täckta. Förvara svalt.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Läs också: Nutellasufflé på två ingredienser

Via: Nordic
Via: Nordic Food Living
Annons