Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Rosa lemonad och små citronrutor

10 jan, 2016 
AvRedaktionen
Rosa lemonad och små citronrutor.
Läskande lemonad och sötsyrliga citronrutor passar både stora och små och är perfekt att servera i trädgården på sommaren. Varför inte bjuda in till afternoon tea!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rosa lemonad

2 stora tillbringare

Tid: 10 minuter + tid i kyl

Du behöver:

8 citroner, plus extraskivor för servering

2 1/2 dl strösocker, plus extra för smak

140 g hallon, plus extra till servering

is

Gör så här:

Skala bort citronskalen med en skalare, men försök att få med så lite vitt som möjligt. Skär sedan bort så mycket vitt du kan från citronskalen, annars blir lemonaden besk. Pressa ut saften från citronerna och häll i en kastrull kokande vatten tillsammans med citronskalen, sockret och hallonen. Låt saften svalna och sila sedan av. Använd baksidan på en sked för att trycka ut så mycket av saften som möjligt. Smaka eventuellt av med mer socker och låt sedan svalna i kannor. För att servera, tillsätt några citronskivor, hallon och mycket is.

Små citronrutor

16 rutor

Tid: 55 minuter

Du behöver:

175 g mjukt smör

1 1/2 dl strösocker

2 1/2 dl Kungsörnen extra fint mjöl (mjöl med tillsatt bakpulver)

1 dl mandelmjöl

Annons

½ tsk bakpulver

2 stora ägg

1 tsk vaniljextrakt

juice från 3 citroner

skal från 2 citroner

2 1/2 dl rörsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°. Lägg ut bakplåtspapper för att täcka en 20 cm fyrkantig bakplåt. Vispa ihop smör, bakpulver, strösocker, mjöl, mandelmjöl, vanilj och citronskal samt juice från 1/2 citron med en elvisp tills smeten blivit smidig. Häll över smeten i plåten och grädda i ugnen i 25–30 minuter. Smeten är tillräckligt gräddad när du kan stoppa ner en baksticka utan att den blir klibbig. Låt svalna.

Stjälp upp kakan på ett galler, trimma kanterna och skär i 16 stycken fyrkanter. Häll ut det rörsockret på en tallrik och häll ut citronsaft i en grund skål. Doppa varje fyrkant väldigt, väldigt snabbt i citronjuicen och sedan i sockret. Låt sedan rutorna stå på ett galler och torka så att sockerytan blir krispig.

Fler recept till afternoon tea hittar du här >>

Rosa lemonad och små citronrutor.
Rosa lemonad och små citronrutor.

Av: Sarah Cook

Foto: Myles New

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons