Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Röra med sill, potatis och ägg i glas

26 mar, 2019 
AvRedaktionen
Röra med sill, potatis och ägg i glas.
Matig, krämig och lyxig röra med sill, potatis och ägg. Fördela röran i små glas och garnera med kavringsmulor, gräslök och rödlök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 portioner

Ingredienser:

2 skivor kavring

150 g kokt potatis, avsvalnad

3 ägg, hårdkokta

1 liten burk inlagd sill, (240 g, avrunnen 120 g)

2 msk finhackad rödlök

2 msk finhackad dill

1 msk finhackad gräslök

1/2 dl crème fraiche

1 msk majonnäs

rivet skal från ½ citron

salt och svartpeppar

Till garnering:

2 msk hackad gräslök

2 msk hackad rödlök

Gör så här:

Börja med att göra kavringssmulor. Värm ugnen till 150°. Bryt kavringen i mindre bitar. Rosta brödet i ugnen i cirka 10 minuter eller tills det är torrt. Rör om då och då. Låt svalna och smula i mindre bitar.

Skala och tärna potatisen. Hacka äggen och sillen. Blanda alla ingredienserna förutom kavringsmulor till en röra och smaka av med salt och peppar.

Fördela röran i små portionsformar eller i små glas. Garnera med kavringsmulor, gräslök och rödlök.

Röra med sill, potatis och ägg i glas.
Röra med sill, potatis och ägg i glas.

Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons