Rödvin och vaniljglass – så smakar den senaste TikTok-trenden

Rödvin och vaniljglass – så smakar den senaste TikTok-trenden
Den senaste mattrenden på TikTok har tagit över sociala medier så ELLE mat & vins redaktör Nami Kawakita var helt enkelt tvungen att testa en ”creamy sangria” – alltså rödvin och vaniljglass!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Drinkar #2 - Rökig old fashioned med chokladbitters

Brand logo
Drinkar #2 - Rökig old fashioned med chokladbitters

Redan i våras scrollade jag förbi fenomenet ”creamy sangria” för första gången och fastnade inte särskilt länge. Men de senaste veckorna har det inte gått att undvika, nu dyker den trendiga efterrätten upp överallt men det var först när jag såg Stefan Ekengren prova rödvin och vaniljglass på Instagram och motvilligt erkände att det faktiskt var gott som jag blev tvungen att testa.

Jag valde ett fruktigt rödvin, en zinfandel från Kalifornien, och klassisk gammaldags vaniljglass. Jag utgick från faktumet att rödvin är gott och glass är gott. Dessutom är ju till exempel sorbet väldigt gott ihop med sött bubbel så varför skulle det inte funka? Första skeden glass och rödvin gör mig inte alls imponerad, det är något som skär sig, vinet smakar aningen surt men jag tror att det är ovana. Andra skeden är godare, jag håller med om att det är en kombination som funkar. Den snälla vaniljglassen är ju perfekt att kombinera med intensivare, starkare smaker och rundar av rödvinet på ett fint sätt. Men efter 3-4 teskedar känner jag mig nöjd, ett helt glas var lite för mycket för mig. Dock hade jag satsa på ett rödvin med lite mer sötma, det tror jag faktiskt blir ännu godare.

TikTok-trenden rödvin och vaniljglass

Godast tycker jag det blir när glassen får smälta lite och det hela blir något av en rödvinsfloat. "Creamy sangria" är inte alls ett dumt namn! Fruktigt rödvin och smält söt glass blir som en milkshake för vuxna. Även om den otippade kombinationen funkar så är det inget jag tror att jag kommer bjuda på nästa gång jag har vänner över. Det är absolut en rolig grej, men det finns gott om andra efterrätter jag tror imponerar mer och smakar bättre.

Sötsura vindruvor med champagne

Brand logo
Sötsura vindruvor med champagne

Foto: Nami Kawakita