Rödkålssallad med avokado och citrus
Underbart tillbehör på julbordet.
10 bufféportioner
Du behöver:
½ färsk rödkål
2 apelsiner
1 grapefrukt
1 avokado
3 msk rostade hasselnötter
Dressing:
3 stjälkar färsk mynta
1 lime
1 cm färsk ingefära
2 msk olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
- Skär rödkålen tunt, gärna på en mandolin. Skär skalet av apelsin och grapefrukt och skär frukten och avokado i tunna skivor.
- Lägg upp kål, citrusfrukter och avokado på en tallrik. Hacka nötterna grovt och strö dem över salladen.
- Skölj myntan och hacka den fint. Skölj limen och riv skalet på den fina sidan av ett rivjärn. Skala ingefäran och riv den fint. Blanda olja, mynta, ingefära, limeskal och -saft samt salt och peppar i en skål och häll dressingen över salladen.
Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard