Rödkålssallad med avokado och citrus

Recept på rödkålssallad med avokado och citrus

Martin Tanggaard
Lätta upp vilket buffébord som helst med en frisk rödkålssallad med avokado och citrus. Den är god, färgglad och fylld med vitaminer!
14 oktober, 2021
0:59

Efter reklamen: 5 hälsoskäl att äta avokado

(0:59)

Rödkålssallad med avokado och citrus

Underbart tillbehör på julbordet.

Så gör du en rödkålssallad med avokado och citrus
Martin Tanggaard

10 bufféportioner

Du behöver:

½ färsk rödkål
2 apelsiner
1 grapefrukt
1 avokado
3 msk rostade hasselnötter

Dressing:

3 stjälkar färsk mynta
1 lime
1 cm färsk ingefära
2 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär rödkålen tunt, gärna på en mandolin. Skär skalet av apelsin och grapefrukt och skär frukten och avokado i tunna skivor.
  2. Lägg upp kål, citrusfrukter och avokado på en tallrik. Hacka nötterna grovt och strö dem över salladen.
  3. Skölj myntan och hacka den fint. Skölj limen och riv skalet på den fina sidan av ett rivjärn. Skala ingefäran och riv den fint. Blanda olja, mynta, ingefära, limeskal och -saft samt salt och peppar i en skål och häll dressingen över salladen.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Missa inte

Färgglad regnbågssallad med avokadokräm

God, nyttig och vacker!

Sallad med plommon, linser och myntakräm

Salladen som har allt!

Bjud på en chèvre chaud-sallad på franskt vis

Salt, sött, syrligt och krispigt – allt i en sallad!