Robert Rydbergs favoriträtt: Japansk omelett

04 feb, 2016 
AvRedaktionen
Okonomiyaki – japansk omelett
Annons
Robert Rydberg bjuder gärna på en japansk omelett.
Robert Rydberg bjuder gärna på en japansk omelett.

Robert Rydberg är en av våra mest tongivande stylister, med lång erfarenhet av både modefoto och visningar. Han är särskilt uppmärksammad för sitt samarbete med Ann-Sofie Back och som chefredaktör för modetidningen Contributor, och har flera gånger utsetts till årets stylist på Elle-galan. Robert Rydberg är inte bara välkänd i Sverige utan arbetar också internationellt.

– Inget slår en hemmamiddag. Jag och min man har ofta gäster över hos oss och vi gillar att laga mat tillsammans. Ofta blir det asiatiskt. Jag gillar när maten blir lite av en ceremoni där alla kan vara med och delta, därför passar asiatiskt bra. Jag brukar servera maten i små skålar så att gästerna kan plocka själva och få så många olika smakupplevelser som möjligt. Den japanska omeletten är min absoluta favoriträtt. Den gör ofta min man till mig och jag älskar den!

Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

I Japan säljs omeletten som gatumatssnittar från små hål i väggen – toppade med olika godsaker.

4 1/2 dl vetemjöl

3 dl mjölk

3 ägg

1/2 tsk salt

Marinad:

2 dl soja

2 msk hoisinsås

1 msk sesamolja

1 msk socker

250 g rökt sidfläsk

5 dl spetskål

matolja, till stekning

Tillbehör:

japansk majonnäs

shichimi togarashi (chilipulver)

Blanda mjöl, mjölk, ägg och tillsätt sedan salt till omelettsmeten. Vispa sedan ihop marinaden till fläsket – soja, hoisin, sesamolja, socker. Skär fläsket i bitar och pensla med sojamarinaden.

Strimla kålen tunt. Hetta upp en panna till stekning. Börja med att steka fläsket, värm sedan stekpannan igen och tillsätt lite matolja. Häll i smeten och lägg på kålen och fläskbitarna, baka sedan omeletten klar i pannan. Servera med lite majonnäs, shichimi togarashi och resten av sojamarinaden.

Stiltips:

Testa att göra omeletten utan fläsk och kål. Rulla ihop den och ställ svalt i ett par timmar. Strimla sedan tunt och servera som topping på en sallad eller i en soppa.

Annons

Utdrag ur boken Modekokboken (Nicotext) av April Emma Wickström. Producerad av Now Publishing i samarbete med Pelle Bergström och Skarp Agent.

Stylisten Robert Rydberg.
Stylisten Robert Rydberg.
Annons