Risotto med vitt vin och parmesan

Recept på risotto med vitt vin och parmesan

Denna risotto med vitt vin och parmesan är en riktig vinnare! Garnera med pinjekärnor, basilikablad och riven parmesan.
11 februari, 2020

Du behöver:

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 msk smör till stekning

1 zucchini

4 dl risottoris

2 dl vitt vin

1 liter kycklingbuljong

200 g färsk spenat

1 msk smör till stekning

1 handfull basilikablad

200 g frysta ärter

50 g parmesan

½ ekologisk citron

Garnering:

30 g pinjekärnor

1 handfull basilika

50 g parmesan

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Stek i smör i en stor panna.
  3. Riv zucchinin grovt och låt steka med tills den blir helt mjuk.
  4. Salta och peppra.
  5. Tillsätt riset och vänd runt.
  6. Tillsätt vin och låt ånga av.
  7. Tillsätt varm buljong, lite i taget så riset hela tiden knappt täcks.
  8. Låt koka under omrörning i ca 20 minuter tills riset är mjukt men al dente.
  9. Stek spenaten snabbt i en stekpanna med smör.
  10. Mixa spenat och basilika med stavmixer till jämn konsistens.
  11. Blanda ner spenatmix och ärter i risotton.
  12. Tillsätt riven parmesan och finrivet skal från citronen.
  13. Smaka av med salt och peppar och lite citronsaft.
  14. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna.
  15. Garnera risotton med pinjekärnor, basilikablad och riven parmesan.
Recept på risotto med vitt vin och parmesan

Risotto med vitt vin och parmesan.

Av: Emma Martiny

Foto: Nina Malling, Winnie Methmann

LÄS MER:

Risotto med sidfläsk och sotad broccoli

Rödbetsrisotto med svamp och parmachips

Saffransrisotto med lax och citronaioli

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: