Risotto med vitt vin och parmesan
- AvRedaktionen
Denna risotto med vitt vin och parmesan är en riktig vinnare! Garnera med pinjekärnor, basilikablad och riven parmesan.
Du behöver:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk smör till stekning
1 zucchini
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
1 liter kycklingbuljong
200 g färsk spenat
1 msk smör till stekning
1 handfull basilikablad
200 g frysta ärter
50 g parmesan
½ ekologisk citron
Garnering:
30 g pinjekärnor
1 handfull basilika
50 g parmesan
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök fint.
- Stek i smör i en stor panna.
- Riv zucchinin grovt och låt steka med tills den blir helt mjuk.
- Salta och peppra.
- Tillsätt riset och vänd runt.
- Tillsätt vin och låt ånga av.
- Tillsätt varm buljong, lite i taget så riset hela tiden knappt täcks.
- Låt koka under omrörning i ca 20 minuter tills riset är mjukt men al dente.
- Stek spenaten snabbt i en stekpanna med smör.
- Mixa spenat och basilika med stavmixer till jämn konsistens.
- Blanda ner spenatmix och ärter i risotton.
- Tillsätt riven parmesan och finrivet skal från citronen.
- Smaka av med salt och peppar och lite citronsaft.
- Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna.
- Garnera risotton med pinjekärnor, basilikablad och riven parmesan.
Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling, Winnie Methmann
LÄS MER:
Risotto med sidfläsk och sotad broccoli