Ricottaplättar med kallrökt lax

Recept på ricottaplättar med kallrökt lax

Skovdal Nordic
Lyxiga små ricottaplättar med smak av parmesan som toppas med kallrökt lax, crème fraiche och rödlök. Så gott!
14 oktober, 2021
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Ricottaplättar med kallrökt lax

Låt plättarna svalna innan du lägger på topping.

Så gör du ricottaplättar med kallrökt lax
Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

20 g parmesanost
250 g ricottaost
2 msk vetemjöl
1 ägg
½ tsk salt
20 g dill + lite till garnering
1 äggvita
25 g smör till stekning

Topping:

1 liten rödlök
4 msk crème fraiche
200 g kallrökt lax i skivor

Gör så här:

  1. Riv parmesanen fint. Blanda ricotta, parmesan, mjöl, ägg och salt. Hacka dillen och rör ner i smeten. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner det i smeten. Stek små plättar i smör.
  2. Hacka löken fint. Toppa plättarna med crème fraiche, lök och lax. Garnera med dill och servera.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Missa inte

Rökt lax med pepparrotskräm och rågbrödssmulor

God och enkel förrätt som du snabbt svänger ihop!

Cannelloni med spenat, parmesan och ricotta

Krämig, kryddig och mustig!

Så gör du en fransk quiche au saumon fumé

Den här är SÅ god!