Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Ricottaplättar med kallrökt lax

14 okt, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på ricottaplättar med kallrökt lax
Lyxiga små ricottaplättar med smak av parmesan som toppas med kallrökt lax, crème fraiche och rödlök. Så gott!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Ricottaplättar med kallrökt lax

Låt plättarna svalna innan du lägger på topping.

Så gör du ricottaplättar med kallrökt lax

6 portioner

Du behöver:

20 g parmesanost
250 g ricottaost
2 msk vetemjöl
1 ägg
½ tsk salt
20 g dill + lite till garnering
1 äggvita
25 g smör till stekning

Topping:

1 liten rödlök
4 msk crème fraiche
200 g kallrökt lax i skivor

Gör så här:

  1. Riv parmesanen fint. Blanda ricotta, parmesan, mjöl, ägg och salt. Hacka dillen och rör ner i smeten. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner det i smeten. Stek små plättar i smör.
  2. Hacka löken fint. Toppa plättarna med crème fraiche, lök och lax. Garnera med dill och servera.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons