1. Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon
Närmare husmanskostshimlen än så här kommer man inte! Servera wallenbergarna och potatispurén med rårörda lingon och gröna ärter.
Till receptet >>
2. Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp
Den söta, syrliga och salta marinaden gör laxen till något alldeles extra. Färdig teriyakisås funkar fint.
Till receptet >>
3. Kyckling tikka masala
Servera gärna med naanbröd och indiskt basmatiris som kokats med kryddnejlikor och lite kardemumma.
Till receptet >>
4. Fransk löksoppa
Hemligheten med en god fransk löksoppa är att karamellisera löken. Toppa med lite färsk timjan.
Till receptet >>
5. Vitello tonnato
Kalv med tonfisk låter kanske konstigt. Men den här rätten är ju inte en italiensk klassiker för inte.
Till receptet >>
6. Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh)
Vegetariska minipiroger med spenatfyllning. Goda att servera med hummus och en grönsallad med mynta.
Till receptet >>
Recept: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna