Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp

02 mar, 2017 
AvRedaktionen
Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.
Den söta, syrliga och salta marinaden gör laxen till något alldeles extra. Färdig teriyakisås funkar fint. Servera med pak choi, shiitakesvamp och ris.
Annons

Tid: 30 minuter

4 personer

Du behöver:

2 pak choi eller kinakål

200 g shiitake eller champinjoner

2 msk jordnötssolja

600 g laxfilé (ca 150 g per person)

1 1/2 dl teriyakisås

Gör så här:

Dela pak choi i 2 delar, putsa svampen om det behövs. Ringla lite olja i en stekpanna och stek laxen utan att den tar färg. Häll över teriyakisås och lägg på ett lock. Låt puttra ett par minuter på medelvärme. Fräs pak

choi och svamp i olja i en stekpanna, utan att de tar färg eller blir för mjuka. Häll över lite teriyakisås. Servera med ris.

Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.
Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.

Recept: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons