Färgglad regnbågssallad med avokadokräm

Recept på regnbågssallad med avokadokräm

Betina Hastoft
Tänk färgglatt när du ska göra denna regnbågssallad med avokadokräm! Dessutom är den en riktig vitaminbomb!
24 augusti, 2021
0:58

Efter reklamen: 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

(0:58)

Slå på ljud

Regnbågssallad med avokadokräm

Att servera råvaror i många olika färger är både nyttigt och en fröjd för ögat.

Bjud på regnbågssallad med avokadokräm
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

100 g parmaskinka
1 burk kidneybönor
2 små spetskålshuvuden, helst i olika färger
3 paprikor, helst i olika färger
4 morötter avokadokräm
½ citron
4 msk crème fraiche
¼ tsk peppar
2 avokador
Salt

Till servering:

1 handfull färsk koriander
1 handfull färsk mynta

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Stek skinkan på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen i 6–8 minuter tills den blir spröd, se upp så den inte bränns. Låt svalna och hacka i mindre bitar. Skölj bönorna i en sil i kallt vatten. Hacka kålen, skär paprikorna i bitar och riv morötterna.
  2. Lägg upp allt i en skål. Blanda rivet skal och saft från citronen med crème fraiche och peppar. Mosa ihop det med en gaffel tillsammans med avokadon. Smaka av med salt. Garnera salladen med färska örter och servera avokadokrämen till.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft