Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Frasiga våfflor med öl i smeten

22 mar, 2018
AvRedaktionen
Frasiga våfflor med öl i smeten.
Billy White, kökschef på Nya Carnegiebryggeriet, har tagit fram ett recept på frasiga våfflor med öl i smeten. Perfekt som förrätt, toppade med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, dill och lite brynt smör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 våfflor

Du behöver:

4 dl vetemjöl

2 ½ dl ljus välbalanserad lager, till exempel Nya Carnegiebryggeriets Kellerbier eller en Eriksberg

1 dl gräddfil

3 dl vispgrädde

4 msk smör

salt

Gör så här:

Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör innan första laggen. Vispa grädden. Vispa mjöl och öl till en slät smet, vänd försiktigt i vispad grädde och gräddfil. Bryn smöret lätt och tillsätt i smeten, salta lätt. Grädda våfflorna gyllenbruna.

Servera med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, dill och lite brynt smör.

Frasiga våfflor med öl i smeten.
Frasiga våfflor med öl i smeten.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons