Frasiga våfflor med öl i smeten

Frasiga våfflor med öl i smeten.

Billy White, kökschef på Nya Carnegiebryggeriet, har tagit fram ett recept på frasiga våfflor med öl i smeten. Perfekt som förrätt, toppade med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, dill och lite brynt smör.
22 mars, 2018

10 våfflor

Du behöver:

4 dl vetemjöl

2 ½ dl ljus välbalanserad lager, till exempel Nya Carnegiebryggeriets Kellerbier eller en Eriksberg

1 dl gräddfil

3 dl vispgrädde

4 msk smör

salt

Gör så här:

Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör innan första laggen. Vispa grädden. Vispa mjöl och öl till en slät smet, vänd försiktigt i vispad grädde och gräddfil. Bryn smöret lätt och tillsätt i smeten, salta lätt. Grädda våfflorna gyllenbruna.

Servera med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, dill och lite brynt smör.

Frasiga våfflor med öl i smeten.

Frasiga våfflor med öl i smeten.